Sunday, January 12, 2014

Jalanjälkiäni keräämässä

Jalanjälkien keräämiseksi sanotaan jossain sitä kun aina palaa takaisin samoihin paikkoihin, samoihin maisemiin, samojen ihmisten luo. Olin kai enemmän seikkailija nuorempana, nyt olen ainoastaan jalanjälkien kerääjä. Luon tunnesiteitä joita ei voi katkaista koska ne kieltäytyvät katkeamasta. Palaan ihmisten luo joita olen rakastanut: rakkaus ei häviä koskaan, se muuttaa muotoaan, se laimenee ja se haalistuu, mutta se ei katoa koskaan.  Osa sydämestäni tulee ikuisesti olemaan haudattuna vihreään laaksoon, Andien katveeseen,  punaiseen, hedelmälliseen maahan. Siellä on paitsi hautoja, myös miljoona muistoa ja vanhoja ystäviä ja uusi sukupolvi lasteni verisukulaisia joiden elämät ja kohtalot liikuttaa ja koskettaa. Kauan, kauan sitten tein lupauksen ja lahjoitin rakkauteni ja en tule koskaan ottamaan sitä lupausta takaisin: jalanjälkeni ovat haalistuneet ja sade ja tuuli, myrskyt ja polttava aurinko ovat kuluttaneet ne pois katukivistä ja pihoilta, purojen rantatörmiltä ja poluilta ylös vuorille, mutta ne ovat jäljellä: sydämessäni. Ne jalanjäljet eivät tosin ole omiani vaan niiden ihmisten jättämiä joita olen rakastanut ja jotka sitovat minua ajassa ja paikassa.

3 comments:

  1. Hei Pirjo (Maryut)!

    Matkapäiväkirjaasi oli mielenkiintoista seurata!

    Löysin sivusi eräältä keskustelupalstalta, jossa käyn nykyisin vain lukemassa silloin tällöin – onneksi kävin ”sillointällöin” ja huomasin osoitteesi… :)
    Vaikka tämä onkin kohdennettu enemmän läheisillesi, niin matkastasi ”omiin jalanjälkiisi” valokuvalisäyksin, oli hauska lukea!

    Sinulla on kokemusta suomalaisesta, ruotsalaisesta ja kolumbialaisesta elämäntavasta; arjen ja ”arjen yläpuolisen”, kansalaisia ohjaavan poliittisen ilmapiirin vaikutuksesta elämääsi ja perheesi elämään.
    Lukisin – ja varmaan toisetkin blogisi löytäneet – mielelläni lisää eri kulttuurien yhdistämisen helppoudesta/vaikeudesta, nykyisistä ja menneistä tapahtumista ja tapauksista.

    Siis – älä vielä laita viimeistä pistettä kertomaasi, vaan jatka kirjoittamista, niin mekin saamme jatkaa matkaa kanssasi :)

    Abrazos!
    ”maduixa” UllaE

    ReplyDelete
  2. Hei Ulla ja kiitos kommentistasi aivan ihanaa saada palautetta. Jatkan kyllä kunhan taas tapahtuu jotain mitä kannattaa kommentoida ja taas toisaalta ellen jatka matkablogiani niin sinähän kielitaitoisena leidinä voit lukea muitakin blogejani, esim http://lookingoverthedalariver.blogspot.se/ "Between Worlds" jossa kerron nimenomaan tästä asiasta jonka mainitsit: kulttuurien yhteen sovittamisesta ja miten elää "maailmojen välillä". Blogi on kirjoitettu englanniksi/espanjaksi/suomeksi.
    Espanjankielinen blogini http://mirandosobredalaalven.blogspot.se/ taas keskittyy nimenomaan jalanjälkieni seuraamiseen ja siihen miten Cali ja Kolumbia ovat muuttuneet siitä kun ensimmäisen kerran tulin sinne.
    Terkkuja,
    Pirjo

    ReplyDelete
  3. Kiitos Pirjo "osoitteista" - siispä jatkan "lukemistasi" toisaalla :)
    Hasta pronto!
    UllaE

    ReplyDelete