Sunday, January 5, 2014

Country clubilla ja tutustumassa korkean tason elämään ;)

Perjantai-iltana piipahtivat ystäväni Alberto ja Piedad asunnollamme ja Piedadilla oli mukanaan korillinen joulumakeisia lapsille.  Elegantti, kaunis ja hienostunut kuten aina, neulepuvussa, korkeissa koroissa ja korsetissa, kauniisti ehostettu ja kammattu, suoraan työstään yliopistolta jossa hänellä on virka kansainvälisen yhteistyön koordinoijama. Miehensä Alberto tyylikäs ja charmantti, oli vaikeuksissa kiivetä rappujamme ylös ja joutui ottamaan hengitysteitä laajentavaa lääkettä: ankara tupakanpoltto monenkymmenen vuoden ajalta on tuhonnut hänen keuhkonsa ja kotona hänen sänkynsä vieressä on happitankki.
(Meta: "jösses meille tuli yläluokka kylään!"
Piedad oli lähdössä seuraavana päivänä Saksaan työmatkalle viikoksi, mutta he kutsuivat meidät klubille uimaan ja lounaalle, Alberto jäisi sinne vaikka Piedadin olikin lähdettävä aikaisin.
*
Lauantaipäivän vietimmekin country clubilla. Alberto on innokas golfinpelaaja, mutta tänään hän ei pelannut vaan istui päivänvarjon alla panamahattu päässään ja piti meille seuraa. Paola, Mike ja pojat nauttivat uima-altaasta täysin rinnoin, pojat vielä senkin jälkeen kun olimme syöneet lounaan ja heidän vanhempansa lepäsivät aurinkotuoleissa. Minä, Hanski ja Meta istuimme ja juttelimme, päivä oli kaunis ja ei liian kuuma. Piedad lähti kohta valmistamaan matkaansa ja puolivälissä iltapäivää veimme Alberton kotiin (Piedad oli lähtenyt autollaan ja toinen oli kotona) ja hän kutsui meitä kotiinsa, kerrostalo luonnonpuiston reunassa, kuudennessa kerroksessa josta oliihastuttava näköala yli trooppisen metsän joka peittää Pance-joen uoman ylhäältä katsottuna ja Andit taustalla.

Alberto tarjoili rommicoctaileja ja meille tietenkin kelpasi:) Alberto ja Piedad ovat tunteneet Paolan aivan vauvasta saakka: Piedad oli 17 kun tutustuin häneen instituutissa jossa opetin englantia tuleville espanjan-englanninkielisille sihteereille. Piedad oli oppilaani ja tapaa visailla että minä olen opettanut hänelle sen ensimmäisen taidon jolla hän on elättänyt itseään: englanninkielen taidon. Nuorena hänet oli naitettu itseään yli kymmenen vuotta vanhemman miehen kanssa ja seitsentoistavuotiaana hän oli ollut jo kaksi vuotta naimisissa ja hänellä oli vuodenikäinen poika. Vuotta myöhemmin hän oli työssä meillä perustamassamme lastentarhassa ja ala-asteella ja saamallaan palkalla hän luki iltakoulussa itsensä ylioppilaaksi. Vaikka hänen miehensä olisi mieluimmin nähnyt hänet kotiäitinä ja edustusvaimona hän onnistui lukemaan itsensä juristiksi ja lopuksi kun aviomiehen bisnekset menivät heikommin niin osittain kantamaan myös ekonomisen vastuun perheen toimeentulosta. He ovat edelleenkin varakkaita ja kuuluvat paikalliseen yläluokkaan. Meidän ystävyytemme on kestänyt 40 vuotta.



No comments:

Post a Comment